Actualitate

Pe 7 ianuarie în PMAN nu se va organiza niciun program cultural-artistic special

Șefa Direcţiei cultură a municipiului Chişinău, Lucia Culev, a spus că autorităţile locale au organizat deja manifestări culturale de Crăciun, pe 25 decembrie. „Da ce e pe 7 ianuarie? (Crăciunul pe stil vechi, reporter). Păi da noi suntem instituţie publică. Ce avem cu stilul vechi? Câte Crăciunuri o să facem? Am făcut pe stilul nou. Noi avem ceva, dar ne pregătim de Zilele Culturii. O să vedem şi după timp. Erau ceva pregătite pentru vacanţa copiilor, nu pentru Crăciunul pe stil vechi. Pe 25 am avut program ohoho. Nu suntem sectă să facem pe stil vechi”, a declarat funcţionara de la Primărie.

Şefa Serviciul informare şi comunicare a Ministerului Culturii, Ala Pâslariuc, a spus că instituţia se implică doar în organizarea manifestărilor culturale prilejuite de sărbători naţionale, nu şi religioase.

Bisericile din Republica Moldova, şi cele din componenţa Mitropoliei Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei Ruse, şi cele din componenţa Mitropoliei Basarabiei, subordonată canonic Patriarhiei României, sărbătoresc Crăciunul la 7 ianuarie. Preotul Ioan Cosoi, vicar administrativ al Mitropoliei Basarabiei, a declarat pentru IPN că în municipiul Chişinău sunt trei biserici care sărbătoresc Naşterea Domnului pe 25 decembrie – Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”, Biserica „Petru şi Pavel” şi Biserica „Sfânta Treime”. În raioane sunt 5 biserici care sărbătoresc Naşterea Domnului pe 25 decembrie.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *