Actualitate

Pe parcursul săptămânii trecute în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 18 084 traversări

„Comparativ cu numărul total de persoane, înregistrat în prima săptămână a lunii aprilie, este în descreștere cu 12%. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 10 801 traversări. Cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost vineri, 10 aprilie 2020, fiind înregistrate valori de 3 233 traversări persoane și 1 605 traversări mijloace de transport. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 232 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 395 traversări persoane, dintre care 657 treceri la frontiera moldo-română, 514 treceri la frontiera cu Ucraina și 224 treceri a frontierei aeriene (rute charter). Au fost supuse screening-ului 2 232 persoane și completate 1 395 de fișe epidemiologice individuale. Au fost completate și semnate 1 160 de Declarații pe propria răspundere privind achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent”, se spune într-un comunicat de presă.

Totodată, ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 72 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

„Poliția de Frontieră îndemnă participanții la traficul transfrontalier să amâne călătoriile și să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19! Să aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră și a celor din jur! #StațiAcasă”, se mai spune în comunicat. 

tribuna.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *