Internațional

Pellizotti, implicat într-un nou scandal de dopaj

Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI) a cerut ca rutierii Franco Pellizotti (Liquigas-Doimo), Jesus Rosendo Prado (Andalucia-Cajasur) şi Tadej Valjavec (Ag2r-La Mondiale) să nu mai poată concura în competiţiile organizate sub egida sa după ce aceştia au încălcat nivelul admis în paşapoartele biologice al unor componente din sânge.

Surse din interiorul UCI au dat ca sigură o iminentă suspendare a unui favorit din Turul Italiei, însă numele lui Pellizotti nu a fost făcut public până în cursul după-amiezei de luni. Conform comunicatului UCI, rutierul italian în vârstă de 32 de ani a fost anunţat încă de acum două luni că este sub investigaţie datorită unui nivel prea mare al unei componente sangvine din paşaportul biologic într-un test antidoping efectuat înainte de ediţia 2009 a Turului Franţei, atunci când Pellizotti a cucerit tricoul de cel mai bun căţărător.

În ediţia 2009 a Turului Italiei, Pellizotti ocupase poziţia secundă, după ce Danilo Di Luca, cel care obţinuse poziţia secundă pe şosea, a fost suspendat tot din motive de dopaj.

"Este o veste cât se poate de proastă pentru ciclismul italian, întrucât Pellizotti reprezenta cea mai bună echipă italiană din pluton pentru Giro. În Turul Italiei vor fi peste 500 de controale anti-doping şi sperăm că acesta va fi ultimul test pozitiv din acest an", a spus Renato Di Rocco, preşedintele Federaţiei Italiene de Ciclism.

Sursa: sport365

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *