Moldova

Pensia minimă – 1000 de lei, salariul minim – 1200 de lei

Potrivit liderului MAE, Veaceslav Untilă, respectivul proiect vine cu soluţii reale pentru creşterea pensiilor şi salariilor minime pe economie. „Legea MAE le face dreptate acelor oameni care nu au cu ce să-şi plătească facturile lună de lună. Conform datelor oficiale, sunt 205 mii de salariaţi şi 130 de mii de pensionari care acum trăiesc în sărăcie şi au venituri mai mici chiar şi decât minimul de existenţă, aşa cum a fost el calculat de guvern”, a menţionat Untilă.

Comentând unele acuzaţii în adresa formaţiunii, precum că această acţiune nu ar fi decât una populistă, deputatul a răspuns cu o întrebare: „Când a fost mai mult populism – în campania electorală, când unii liderii promiteau salarii şi pensii de până la 500 de euro imediat sau acum, când am iniţiat această lege?”. Untilă a ţinut să precizeze că obiectivul real al legii e de a aduce nivelul de trai al populaţiei deasupra limitei de sărăcie. „Nu vorbim despre creşterea bruscă a bunăstării populaţiei, dar dorim să depăşim, cât de cât, sărăcia din Moldova. Ca oamenii să aibă măcar acel coş minim de consum”. În opinia lui Untilă, Bugetul dispune de bani pentru a implementa cu succes noua lege. El a făcut referire la declaraţiile prim-ministrului Vlad Filat, potrivit căruia în ultimele luni veniturile bugetare au constituit cu 25% mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Campania naţională desfăşurată de MAE va dura, în total, 20 de zile, timp în care formaţiunea îşi propune să colecteze peste 100 de mii de semnături. „Cred că acestea vor fi suficiente pentru ca legea să treacă de Parlament. Sper să izbutim până la plecarea în vacanţă, chiar dacă mai e nevoie de avizul Guvernului, iar unii miniştri dau din umeri… Persoanele vulnerabile nu pot să mai aştepte – au crescut preţurile, iar pensiile au rămas la acelaşi nivel”, a conchis Veaceslav Untilă.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *