Actualitate

Pensionarii din Chisinau vor calatori gratis in transportul public

Pensionarii din Chisinau vor primi gratis abonamente pentru calatoria in transportul public. Administratia publica locala a decis ca, in loc de cei 70 de lei pe care ii primeau pensionarii in calitate de compensatii, si cu care puteau face 35 de calatorii, sa li se ofere abonamente, putand astfel calatori nelimitat in raza municipiului.

Primaria a decis sa inainteze Consiliului municipal Chisinau schimbarile facute in Regulamentul de acordare a ajutoarelor la plata calatoriei in transportul public. Luni, in timpul sedintei operative de la primarie, Dorin Chirtoaca a specificat ca abonamente gratis vor primi pensionarii si persoanele care au un venit lunar mai mic de 1450 de lei. Ceilalti pensionari vor putea cumpara abonamente cu reduceri de 50%, adica vor achita doar 70 de lei. Si studentii vor procura abonamente la jumatate de pret.

Regulamentul de acordare a ajutoarelor la plata calatoriei in transport a fost pus in aplicare de la 1 octombrie 2009, la initiativa Primariei Chisinau, dupa majorarea tarifelor in transportul public. Pensionarilor nu le-au placut aceste modificari si, incepand cu luna octombrie, de nenumarate ori ei au protestat in fata primariei pentru a putea calatori gratis in transportul public.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *