Actualitate

Pensionarii protestatari din Chisinau au obtinut dreptul de a calatori gratuit

Incepand cu 1 februarie, pensionarii cu un venit mai mic de 1450 de lei si persoanele socialmente vulnerabile din Chisinau pot calatori gratis in transportul public, in baza unor abonamente, care vor putea fi obtinute la Directiile asistenta sociala de sector. Benificiarii abonamentelor vor trebui sa renunte la compensatia de 70 de lei pe luna, oferita de Primaria Chisinau.

Randul pensionarilor va fi completat de studenti si elevi, care vor putea procura abonamente cu un numar nelimitat de calatorii cu doar 70 de lei. Abonamentele vor fi puse in vanzare de catre Regia transport electric si vor fi comercializate in casele intreprinderii, de pe str. Mitropolit Dosoftei, 146. Pentru a le procura, persoanele vor trebui sa prezinte legitimatia de pensionar sau carnetul de student si pasaportul, pentru a evita prezentarea carnetelor si legitimatiilor  false.

Edilul capitalei, Dorin Chirtoaca, neaga afirmatia ca decizia a de a acorda abonamente gratuite este o consecinta a protestelor initiate de pensionari in septembrie 2009, cand a fost marit pretul tichetului in transport public de la 1 leu (0, 0833 centi) la 2 lei ( 0,1666 centi) lei. Dorin Chirtoaca a tinut sa precizeze ca municipalitatea nu va reveni la permisele de calatorie gratuita in transport public si este vorba despre acordarea ajutoarelor sociale persoanelor cu venituri reduse.
 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *