Actualitate

Pentru a-l înlocui pe cumătrul său, Năstase va organzia un concurs la IGP

 „Domnul Balan a fost numit șefi interimar la IGP iar acum urmează să găsim prin concurs o persoană care să conducă IGP”, a declarat Năstase.

Potrivit surselor portalului Deschide.MD,  după ce s-a aflat despre relația de rudenie a celor doi, Gheorghe Bălan ar intenționa să-și dea demisia din funcție.  Întrebat ieri de reporterul Deschide.MD dacă, după scandalul iscat în societate privind relația sa cu Năstase, ar intenționa să-și dea demisia, Balan a declarat: „Nu știu despre ce scandal vorbiți. Nu sunt în nicio incompatibilitate de a-mi da demisia din funcția pe care o dețin. Acum, mă scuzați, sunt foarte ocupat. O zi bună”

Anterior, Andrei Năstase, ministrul MAI, le-a declarat jurnaliștilor că: „afinitatea pe care o are cu domnul Balan nu a avut nimic în comun cu numirea acestuia în funcția de șef interimar al IGP”.

Totodată, este de menționat că, la rândul său, premierul Maia Sandu, întrebată de jurnaliști despre numirea în funcția de șef IGP a cumătrului lui Năstase, a declarat că acesta ar putea fi demis.

„Am vorbit în spațiul public, acolo unde se vor depista conflicte de interese acelea vor fi corectate și mă rog a fost o situație de criză. Acum că am depășit criza, această situația va fi rezolvată. Dacă se va depista conflictul de interese atunci va trebui să se anuleze decizia prin care a fost numit domnul Balan”, a spus Maia Sandu.

sursa: deschide.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *