Timpul.md

Actualitate 13 Martie 2018 | 15:15

Pentru ce partide ar vota moldovenii la alegerile parlamentare, potrivit sondajului IMAS?

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în Legislativ ar ajunge patru partide. Este vorba despre PSRM, PAS, PDM și PCRM. Aceste partide sunt urmate de PPDA, care, cu 5,9%, nu trece pragul electoral.

Totodată, 13,3 la sută dintre alegători încă nu au decis pe cine vor susține, iar 5,2% nu intenționează să meargă la urne. Menționăm că Barometrul socio-politic a fost realizat de IMAS în perioada 16 februarie – 6 martie pe un eșantion de 1099 de respondenți din 76 de localități din toată țara. Marja de eroare este de +/-3%.

trului socio-politic, realizat de IMAS, în favoarea Partidului Socialiștilor ar vota 31,6% din numărul total al participanților la sondaj. Pentru PAS ar vota 13,3% din totalul eșantionului, iar pentru Partidul Democrat - 13,2% dintre persoanele intervievate.

Nu au șanse să ajungă în Parlament Partidul Nostru, Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Șor.În cazul respondenților cu opțiune de vot, în Legislativ ar ajunge 5 partide, Platforma DA obținând 7,3%. Acesta ar fi urmat de PN, PPEM, Partidul Șor, PL, PLDM și PUN.

Sursa: zugo.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus