Timpul.md

Ultima oră 31 Martie 2015 | 08:00

Percheziţii DNA la domiciliul lui Sergiu Lucinschi care este reținut pentru 24 de ore. Este cercetat pentru infracţiuni de corupţie și acuzat că ar fi pretins 4 milioane de euro

Procurorii DNA au făcut percheziţii, luni seară, la domiciliul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, acuzat de trafic de influenţă şi şantaj, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Înainte de miezul nopţii, Sergiu Lucinschi a fost reţinut pentru 24 de ore, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi fiind scos din sediul DNA încătuşat.

Reţinerea vine după aproape două ore de audieri şi după ce anchetatorii au făcut percheziţii în locuinţa omului de afaceri. Anchetatorii spun că acesta ar fi cerut patru milioane de euro pentru a nu face publică o informaţie considerată compromiţătoare. Din locuinţa omului de afaceri, anchetatorii au ridicat mai multe documente.

Sergiu Lucinschi este cercetat într-un dosar în care este suspectat de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2014 - martie 2015, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Anchetatorii arată că efectuează cercetări vizându-l pe omul de afaceri şi au făcut, luni, o percheziţie domiciliară în Voluntari, judeţul Ilfov în dosarul acestuia. 

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, este implicat într-o cauză de trafic de influenţă şi şantaj instrumentată de procurorii DNA.

El este acuzat că ar fi pretins suma de 4 milioane de euro în perioada decembrie 2014 - martie 2015.

Anchetatorii au făcut percheziţii la domiciliul acestuia din Voluntari, judeţul Ilfov, au mai spus sursele citate.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informații, anunță hotnews.roSursa:
mediafax.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus