Timpul.md

Auto 30 Aprilie 2020 | 01:36

Performanță istorică pentru o mașină electrică: Tesla Model 3, locul al doilea în topul celor mai înmatriculate modele în Europa în luna martie

Tesla Model 3 a înregistrat 15.443 de unități înmatriculate în Europa în luna martie și ocupă locul al doilea în clasamentul general, cel mai bun rezultat înregistrat vreodată de un model electric.

În luna martie, pe piața din Europa au fost înmatriculate doar 848.800 de mașini noi, în scădere cu 52% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
Cu toate acestea, segmentul mașinilor electrificate a înregistrat o creștere de 15% și a ajuns la o cotă de piață de 17.4% (+10.1 puncte procentuale față de perioada similară din 2019), un nou record la acest capitol.

În luna martie, prima poziție din clasament îi revine lui Tesla Model 3 cu 15.443 de unități. Mai mult decât atât, rezultatul plasează modelul electric pe poziția a doua în clasamentul general, în care sunt luate în considerare toate modelele înmatriculate, indiferent de sistemul de propulsie. Prima treaptă în acest top este ocupată în continuare de Volkswagen Golf.

În topul modelelor electrice, Model 3 este urmat de Renault Zoe (4.298 de exemplare) și de Volkswagen e-Golf (3.434 de unități). Performanțe remarcabile au fost obținute și de Audi e-tron (poziția a patra cu 3.373 de unități), dar și de noul Mini Cooper SE (versiunea electrică a modelului britanic fiind înmatriculată în 1.403 unități).

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus