Actualitate

Persoane intimidate, tineri disparuti

Circa 1000 de persoane sunt in continuare urmarite, intimidate de catre organele de ordine. Alte patru persoane sunt disparute. E vorba de Ion Certan, Serghei Donici, Dumitru Tarsina, Mihail Tudorachi. Parintii acestora umbla din raion in raion fiind in cautarea copiilor, dar nimeni nu le ofera informatii referitoare la locul aflarii lor, a declarat, ieri, primarul Dorin Chirtoaca, intr-o conferinta de presa.

Vadim Ungureanu, student la USM, este una dintre victimele represiunilor incepute la 7 aprilie de catre regimul comunist. Acesta, in seara zilei de 6 aprilie, a vorbit la megafon in fata tinerilor adunati la un protest pasnic cu lumanari langa monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant. Desi Vadim Ungureanu sustine ca a doua zi nu a participat la vandalizarea presedintiei si a parlamentului, a fost arestat de politie si maltratat, fiind acuzat de jaf si huliganism. La 13 martie, tanarul a depus doua cereri la Judecatoria Centru a mun. Chisinau prin care a cerut sa fie spitalizat, dar a fost refuzat. Ieri, la solicitarea primariei, el a fost consultat de cativa medici care au recomandat spitalizarea de urgenta a acestuia in sectia neurochirurgie, fiind constatate: comotie cerebrala, multiple traume si contuzii ale corpului. Cu toate acestea, el continua sa fie tinut in arest la domiciliu. Vadim Ungureanu sustine ca a fost amenintat cu moartea daca va mai face declaratii pentru presa.
„Ma adresez catre autoritatile centrale sa inceteze terorizarea cetatenilor RM, catre comunitatea internationala sa deschida ochii la ceea ce se intampla in statul nostru timp de o saptamana, catre politisti sa nu execute ordinile absurde”, a declarat Dorin Chirtoaca.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *