Cultură

Peste 100 de cărţi ale scriitorilor din R. Moldova au fost editate în anul 2016

O retrospectivă a cărţilor publicate în anul care a trecut a fost făcută astăzi în cadrul unei dezbateri literare intitulate „Anul literar 2016”, la Uniunea Scriitorilor din Moldova. Cărțile au fost prezentate de criticii literari Maria Șleahtițchi (proză), Aliona Grati (poezie), Nina Corcinschi (critică și eseu), Diana Vrabie (literatură pentru copii).

Preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu, a menţionat că sub aspect literar, anul 2016 poate fi caracterizat ca un an benefic, marcat de realizări importante.

„Aş vrea să menţionez câteva cărţi din mai multe genuri apărute la prestigioasele edituri din R. Moldova şi România: „Lumina glasului lăuntric” de Vasile Romanciuc (poezii); „Sufletul meu de până la big-bang” de Teo Chiriac (poezii), romanul „Negru şi roşu” de Val Butnaru, „Salutări lui Troţki” (o culegere de schiţe) de Dumitru Crudu ş.a. La capitolul critică literară a apărut: „Dicţionar de critică şi istorie literară” de academicianul Mihai Cimpoi, „Decadentismul literar şi ideile de decadenţă” de Adrian Ciubotaru, iar la capitolul publicistică – volumul „Afganii” de Alexandru Vaculovschi, a precizat preşedintele USM.

Prezent la eveniment, academicianul Mihai Cimpoi a menţionat că este foarte greu să aduni cărţile de la autori, ca să-ţi faci o viziune complexă asupra fenomenului literar al anului care a trecut. „Şi serviciile bibliografice se fac foarte lacunar”, a mai spus Cimpoi.

Producţia editorială din anul 2016 va fi evaluată de către un juriu, iar cele mai bune cărţi vor fi premiate.

Moldpres 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *