Ultima oră

Peste 1000 de soldaţi americani şi români s-au mobilizat la Galaţi

Sunt peste 1000 de soldaţi – mulţi dintrei ei căliţi în operaţiunile din Irak şi Afganistan – care vor folosi cu simt de răspundere armamentul. Totul are loc în cadrul exerciţiului multinaţional Danube Express, un antrenament ce nu are însă nicio legătură cu evenimentele din Ucraina.

Unităţile de tancuri din România participa pentru prima dată la un exerciţiu cu subunităţi similare din Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie. La antrenamentele desfăşurate la Galaţi au fost trimişi militari cu experienţă din cele mai puternice armate ale NATO.

Maior Jon Ayre, Marea Britanie: "Ultima misiune pe care am avut-o a fost în Afganistan în 2011. Suntem pregătiţi să plecăm oriunde în lume, dacă intervine o problema de securitate."

Cpt. Alexander Luedtke, SUA: "Condiţiile de aici sunt la cele mai ridicate standarde. Ne aşteptăm că acest poligon să ne ajute să ne îndeplinim toate obiectivele de instrucţie."

Scenariul exerciţiului este bazat pe lupta de apărare, pe poziţii, dusă de o grupare de forţe alcătuită din subunităţi de infanterie mecanizată, tancuri şi artilerie, cu sprijinul forţelor aeriene.

Locotenent col. Valentin Sfrejea, şeful operaţiilor, Batalion 300 Infanterie Mecanizată: "Vom acţiona în subunităţi mixte. Asta înseamnă că structurile de puşcaşi marini vor fi integrate în structurile batalionului 300 care sunt dislocate în poligonul Smârdan."

La această acţiune iau parte peste 1000 de militari şi 400 de mijloace tehnice.

Sursa: protv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *