Timpul.md

Actualitate 8 Mai 2018 | 15:25

Peste 130 de copii au frecventat „Școala Securității”. Care este scopul proiectului inovativ

Astăzi în orașul Vadu lui Vodă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a dat start taberei de vară Școala Securității cu genericul “Împreună reducem riscurile”.  

Activitatea este organizată de IGSU al MAI în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, susținut de UNICEF în Moldova. La ceremonia de deschidere a participat conducerea IGSU în frunte cu general – maior Mihail Harabagiu, Reprezentantul Adjunct de țară, UNICEF în Moldova, Margareta Tileva, dar și reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și membri au administrației publice centrale și locale. Conducerea IGSU a menționat importanța desfășurării unui astfel de eveniment, întrucât doar în urma unei pregătiri practice și teoretice a copiilor, aceștia sunt mult mai pregătiți să facă față situațiilor de criză. Pe parcursul a două zile la Vadul lui Vodă vor fi puse în valoare capacitățile a 132 de copii prezenți din cadrul instituțiilor de învățământ a municipiului Chișinău. Aici copii au posibilitate, grație instruirii efectuate de angajații IGSU să cunoască mai multe despre bazele securității vieții și cum pot preveni riscurile unor situații excepționale.

Școala Securității reprezintă o tabără de vară unde elevii instituțiilor de învățământ ( clasele X – XI – a) au parte de instruiri practice în domeniul prevenirii riscurilor, iar salvatorii și pompierii sunt alături pentru ai ghida în luarea deciziilor corecte. Copii vor trece prin cele mai interactive etape de la echipare în costume de luptă, până la lichidarea de incendii simulate. Toate etapele concursului Școala Securității au drept scop pregătirea unei generații puternice și gata să reacționeze corect într-o situație dificilă de viață. Astăzi s-a început etapa regională, iar pe parcursul lunii mai astfel de tabere vor fi organizate în Orhei, Bălți, Hâncești, Ungheni, Soroca, Cahul, Edineț și UTA Găgăuzia.

Etapa regională a Școlii Securității a avut loc concomitent și în raionul Căușeni și municipiul Chișinău, unde copii au predat ștafeta semenilor săi. În total la Școala de Vară organizată de IGSU vor participa peste 1200 de copii din toată țara. Pe data de 23 mai va fi desfășurată etapa națională a Școlii Securității, unde vor participa câștigătorii etapei regionale La ultima etapă ( națională) a Școlii Securității, care se va desfășura într-o tabără de copii din raionul Strășeni sunt așteptați cei mai buni, dintre cei mai buni. Cele 10 echipe învingătoare vor merge în finală și vor concura pentru a fi primii. Scopul acestei activități fără precedent realizată de IGSU al MAI în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării este de a fortifica o generație sănătoasă, puternică și pregătită să reacționeze în cele mai dificile situații de risc. 

TIMPUL.MD

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus