Timpul.md

Actualitate 7 Ianuarie 2018 | 11:05

Peste 2.000 de cadouri, împărțite prin țară! Polițiștii au fost „luați cu asalt” de părinți și copii nerăbdători

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, la inițiativa premierului Pavel Filip, au fost oferite peste 2.000 de pungi cu daruri și dulciuri, care au ajuns în familii mai triste și neajutorate, dar și la persoane în etate.

Acest lucru a fost posibil cu ajutorul și implicarea directă a polițiștilor din Poliția Republicii Moldova, care odată ajunși în Sudul, Centrul și Nordul țării, au reușit să adune în jurul lor sute de copii nevoiași cărora le-au împărțit pungile.

A fost un bun prilej pentru ca această acțiune să fie o continuitate a evenimentelor organizate de Guvernul Republicii Moldova, în colaborare cu Poliția Națională, organizații neguvernamentale, desfășurate cu genericul "Acasă de Crăciun", scopul cărora este de a aduce lumină și atmosfera sărbătorilor de iarnă.

Totodată, angajații Direcției Generale Securitate Publică au profitat de prilej și au informat populația, dar mai ales copiii care vor vizita gospodăriile cetățenilor cu felicitări și în cete de colindători, despre pericolele la care pot fi expuși, cum ar fi de exemplu victimizarea lor și deposedarea de daruri și mijloace bănești câștigate.

De aceea, Inspectoratul General al Poliției recomandă cetăţenilor să apeleze cu încredere 112 sau 902 şi să se adreseze la cele mai apropiate unităţi de Poliție, ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranţa publică.

Amintim că, de pe data de 15 decembrie 2017, în capitală activează Târgul de Crăciun, la fel cum se întâmplă în marile orașe europene. De asemenea, de Crăciun pe stil nou, au fost oferite peste 2000 de daruri, persoanelor din familii social-vulnerabile, fiind repartizate de către organizțiile neguvernamentale.

În cadrul Caravanei de Crăciun a Poliției Naționale de săptămâna dinaintea Revelionului, au fost oferite daruri familiilor nevoiașe din diferite localități ale țării.

Sursa: Realitatea.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus