Ultima oră

Peste 4900 de locuri de muncă vacante

Sporirea numărului locurilor de muncă se datorează deschiderii unor întreprinderi, inclusiv, în raionul Sângerei, a SRL „Draexlmaeir Automotive”, care a creat 100 de locuri de muncă pentru montatori, a SRL „Excel Manufacturing” (r-nul Floreşti) şi a SRL „Floreana Fashion”, care au creat 150 de locuri de muncă pentru croitorese în industria confecţiilor.

Potrivit ANOFM, la nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare şi medii de specialitate sunt oferite 1037 de locuri de muncă. Cele mai multe oferte sunt pentru medici, asistente medicale, cercetători în ştiinţe fizice şi chimice, inspectori, contabili, manageri, laboranţi, farmacişti, tehnologi, programatori, electricieni etc.

Pentru persoanele cu studii medii generale şi secundare profesionale, Agenţia oferă 3878 de locuri de muncă, ceea ce este cu 664 de locuri mai mult în comparaţie cu 15 martie anul curent. Principalele meserii solicitate sunt: cusătorese, asamblori, vânzători, montatori, chelneri, barmani, viticultori, operatori, lăcătuşi, maşinişti, sudori, strungari ş.a. De asemenea, sunt oferite locuri de muncă pentru muncitorii necalificaţi.

Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt înregistrate la agenţiile teritoriale Chişinău, Bălţi, Hânceşti, Sângerei, Floreşti, Orhei, Cahul, UTA Gagauz-Yeri, Străşeni, Râşcani, Călăraşi, Căuşeni, Rezina, Anenii Noi şi Ocniţa.

(MOLDPRES)

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *