Actualitate

Peste 5 milioane de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în România la exact patru luni de la debutul campaniei de vaccinare

Peste 5 milioane de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în România la exact patru luni de la debutul campaniei de vaccinare, informează, marți seara, autoritățile responsabile cu acest domeniu, citate de Digi24.ro.

Campania de vaccinare a început în România la 27 decembrie 2020, iar până marți, 27 aprilie 2021, au fost vaccinate peste 3.158.000 de persoane împotriva COVID-19. Mai mult de 1.850.000 de persoane dintre acestea au primit deja ambele doze de vaccin.

Majoritatea persoanelor vaccinate în România au fost imunizate cu Pfizer/BioNTech.

În ultimele 24 de ore, 84.647 de persoane au fost vaccinate, potrivit noilor date oferite de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Autoritățile și-au propus ca până la începutul verii să fie vaccinate 5 milioane de persoane în România și au accelerat în utimele zile campania de vaccinare, prin acțiuni-maraton, precum la Timișoara, sau puncte drive-thru, precum la Deva și Cluj-Napoca. Efortul se îndreaptă către o mai mare accesibilitate a populației la vaccinuri, în speranța că până în toamnă s-ar putea atinge imunitatea de masă, odată cu vaccinarea a 10 milioane de persoane.

Cu toate că începutul campaniei de vaccinare a fost marcat de un ritm mai lent din cauza lipsei dozelor suficiente, România a fost una dintre țările Uniunii Europene cu rezultate dintre cele mai bune în privința vaccinării. Acum dozele de vaccin încep să fie suficiente, s-au redus listele de așteptare, iar în curând autoritățile spun că oricine va dori va putea să se vaccineze rapid.

digi24 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *