Actualitate

Peste 50 de persoane au fost amendate pentru încălcarea Legii antitutun

Potrivit rapoartelor Centrului de Sănătate Publică din Chişinău, printre localurile verificate se numără: în jur de 70 de instituţii medico-sanitare publice, circa 50 de instituţii de învăţămînt, aproximativ o sută de unități de alimentaţie publică, peste 500 de obiective comerciale ş.a.

În cadrul verificărilor au fost depistate abateri precum: admiterea fumatului în locuri publice, lipsa semnului unic de interzicere a fumatului la intrare „Fumatul interzis”, publicitatea şi promovarea prin sponsorizare a produselor din tutun, în toate cazurile fiind întocmite mai multe prescripţii.

Conform Legii antitutun, fumatul este interzis în localurile de tip închis, în mijloacele de transport, inclusiv cele private în care se află minori, sub acoperişul staţiilor de transport public, în parcurile de distracţii şi pe terenurile de joacă pentru copii, pe stadioane, arene, în pieţe şi alte spaţii publice deschise pe durata evenimentelor sociale distractive şi de alt gen. Persoanele fizice care vor încălca rigorile riscă amendă de la 1000 pînă la 3000 de lei, iar persoanele juridice – de pînă la 10 mii de lei. 

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *