Timpul.md

Eveniment 30 Aprilie 2016 | 12:11

Peste 500 de pompieri și salvatori vor fi la datorie în ziua de Paști

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale va menține securitatea antiincendiară de sărbători. 

100 de autospeciale de intervenție vor fi gata să intervină pentru a lichida consecințele situațiilor excepționale. Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor vor monitoriza securitatea antiincendiară la bisericile din țară, iar efectivul de trupă va fi gata să intervină în situații de risc.

Sâmbătă, 30 aprilie, începănd cu ora 18:00, în preajma Catedralei Mitropolitane din Chișinău, securitatea antiincendiară va fi asigurată de 8 angajați ai serviciului, iar o autospecială de intervenție va fi prezentă în preajma edificiului. În municipiul Chișinău, sunt în stare de pregătire 15 autospeciale de intervenție, iar servantul de luptă e completat cu tehnică necesară de rezervă.

Angajații Serviciului Situații Excepționale sunt gata să intervină în situații excepționale, iar oamenii sunt rugați să sune la telefonul 901 în situații de risc. Pompierii îndeamnă enoriașii să respecte regulile antiincendiare în preajma lăcașelor de cult și să folosească cu atenție maximă focul deschis. Mai mult, salvatorii solicită ca în prejma lăcașelor de cult, intrările să fie menținute libere, pentru ca tehnica de intervenție să aibă acces liber în caz de necesitate.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus