Timpul.md

Social 19 Iulie 2015 | 11:45

Peste 5000 de oameni s-au adăpostit la punctele de reabilitare instalate de salvatori

Dacă nu puteţi amâna ieşirile în oraş pe timp de caniculă, vă puteţi proteja de soare sau bea un pahar cu apă în cele 11 puncte de prim ajutor deschise în ţară de Serviciul Situaţiilor Excepţionale. Decizia a fost luată după ce meteorologii au anunţat cod portocaliu de caniculă până luni.

Pe parcursul zilei de ieri în toată țara au fost instalate 18 puncte de reabilitare. Corturi contra temperaturilor ridicate au funcționat în orașele Chișinău, Bălți, Comrat, Cahul, Ungheni, Călărași, Nisporeni, Rezina, Căușeni, Ștefan Vodă și Șoldănești. În total la punctele mobile ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI s-au adresat 5511 oameni.

Persoanele au avut parte de apă și asistență calificată. Salvatorii recomandă oamenilor să se protejeze de soare în orele de vîrf și să beneficieze de punctele mobile în cazul în care aleg să se afle afară în perioada temperaturilor ridicate. Corturile mobile vor funcționa în continuare în intervalul orelor 11.00 – 18.00, pe parcursul zilelor cu temperaturi ce depășesc 35 grade celsius.
În caz de necesitate, în corturi poate fi consultat un medic.

Potrivit medicilor care activează în corturi, dacă este nevoie, e chemată ambulanţa.

"Măsurăm tensiunea, avem pentru oameni apă pentru a se răcori, în caz de hipertensiune înaltă avem, iată, pastile", a explicat un medic.

Pentru a se proteja de arşiţă, unii oameni îşi petrec timpul liber în parcuri, iar copiii se răcoresc scăldându-se în fântânile arteziene din preajmă.

Sursa: Timpul.md / publika.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus