Ultima oră

Peste 600 de soldaţi au depus Jurământul Militar

Prezent la festivitatea de la Bălţi, viceminstrul Apărării Gheorghe Galbura, i-a felicitat pe cei 260 de ostaşi cu ocazia evenimentului şi i-a încurajat să depună efort şi străduinţă şi să însuşească meseria armelor de la comandanţii în a căror subordine vor fi în perioada stagiului militar obligatoriu. „Vă aşteaptă o perioadă plină de provocări, cu un program de instruire destul de solicitant, astfel încât la demobilizare să aveţi cunoştinţele şi pregătirea necesară pentru un apărător al Patriei", a spus Gheorghe Galbura.

În Tabăra militară 142 din capitală, 183 soldaţi au jurat credinţă Patriei în prezenţa comandantului Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, directorului Marelui Stat Major, colonelul Eduard Ohladciuc, părinţilor şi rudelor tinerilor.

Generalul de brigadă Cutie a apreciat prestaţia tinerilor soldaţi în cadrul cursului de pregătire iniţială şi i-a îndemnat să fie în continuare la fel de responsabili în executarea misiunilor ce le revin.

Tot astăzi, la Cahul, alţi 196 tineri au depus jurământul militar pe platoul Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia". La eveniment a participat comandantul comandamentului Forţe Terestre, colonelul Mihail Bucliş.

În cadrul ceremoniilor, oaspeţii au urmărit un program de exerciţii demonstrative la instrucţia de front şi elemente de luptă corp la corp. Totodată, orchestrele unităţilor au prezentat programe de muzică militară.

După depunerea jurământului militar, soldaţii vor beneficia de patru zile de concediu, ulterior fiind repartizaţi în unităţile Armatei Naţionale.

Serviciul militar în termen durează 12 luni. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *