Social

Peste două milioane de lei vor fi alocate pentru reabilitarea blocului care a explodat recent la Orhei

Opt apartamente au fost distruse în totalitate și trebuie reconstruite, precizează Executivul, într-un comunicat de presă. Experții au constatat că structura de rezistență a blocului nu este deteriorată și casa poate fi reconstruită.

„Este foarte important să ajutăm aceste familii. Va trebui să stabilim exact motivul deflagrației. Dacă a fost o greșeală tehnică, poate contribuie și Moldova-Gaz, poate ajută și Consiliul raional. Vedem când vor fi avansate lucrările și care este suma exactă pentru a finaliza repararea acestor apartamente", a declarat Iurie Leancă, în ședința Guvernului.

El a spus că urmează să fie examinată experiența statelor din UE privind asigurarea obligatorie a locuințelor, astfel încât să fie identificat un mecanism de despăgubire în cazul deteriorării sau distrugerii bunurilor ca urmare a calamităților sau unor tragedii.

Guvernul a mai decis că două familii din Comrat vor primi câte 100 de mii de lei, deoarece în toamna anului trecut au rămas fără locuințe de pe urma inundațiilor. Banii vor fi alocați din fondul de rezervă al Executivului.

Sursa: gov.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *