Actualitate

Peste un miliard de persoane ar putea urmări în direct pe internet focurile de artificii de la Sydney

Peste 20.000 de artificii vor fi lansate numai de pe podul din portul Sydney, în timp ce alte 100.000 de artificii vor fi trimise spre cer de pe barje și din alte puncte din portul metropolei.

Până la 1,6 milioane ar urma să asiste pe viu la spectacolul pirotehnic din portul Sydney în cadrul căruia 120 de tone de artificii vor colora cerul sâmbătă, la miezul nopții.

În acest an, focurile de artificii îi vor omagia pe cei dispăruți în 2016, precum Prince, David Bowie sau actorul Gene Wilder.

Primarul din Sydney, Clover Moore, a declarat că faimoasele focuri de artificii vor face istorie în condițiile în care tehnologia digitală va permite în premieră ca oamenii din întreaga lume să urmărească în timp real acest spectacol.

"Este posibil să avem un miliard de persoane din întreaga lume care vor participa la această sărbătoare împreună cu noi", a afirmat Moore.

Deși secția antiterorism a poliției a arestat un bărbat care a coborât dintr-un avion joi noapte pe aeroportul din Sydney pentru că ar fi făcut pe un blog amenințări la adresa evenimentului din noaptea de Revelion, oamenii legii au precizat că nu există pericole teroriste concrete pentru foarte popularele focuri de artificii.

Adjunctul comisarului poliției din Sydney, Mick Fuller, a declarat că activitățile de intelligence ale poliției au fost intensificate și au fost mobilizați 3.000 de polițiști suplimentari pentru noaptea de Revelion.

Focurile de artificii pot fi urmărite live pe pagina web www.sydneynewyearseve.com, pe pagina de Facebook a ABC sau pe YouTube.

AGERPRES.RO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *