Timpul.md

Actualitate 28 Decembrie 2018 | 22:43

Petro Poroșenko acuză Rusia de amestec în procesele electorale din Ucraina și Moldova, cu scopul de a discredita liderii politici de la Kiev și Chișinău

 Președintele ucrainean Petro Poroșenko susține că Rusia a început deja să se implice în procesele electorale din Ucraina și din Republica Moldova, adăugând că Moscova folosește mijloacele moderne de informare pentru a discredita liderii de la Kiev și Chișinău, informează agenția UNIAN, potrivit mediafax.

 "Pentru Ucraina și Moldova, anul 2019 este foarte important. Se vor desfășura alegeri cu o importanță fundamentală pentru Parlamentul Republicii Moldova și vor avea loc alegeri prezidențiale și parlamentare în Ucraina", a afirmat vineri liderul de la Kiev.

"Din nefericire, Rusia a început să pună în aplicare scenariul de imixtiune directă în procesele electorale", a declarat Poroșenko, cu ocazia inaugurării punctului de trecere a frontierei Palanca-Mayaky-Udobne, care a fost modernizat recent.

La ceremonia de inaugurare a participat și premierul moldovean Pavel Filip.

Poroșenko a mai afirmat că "Rusia încearcă să folosească tehnologiile moderne de informare, în special pentru a discredita conducerile din Ucraina și (Republica) Moldova". "Și nu doar Ucraina și Moldova, dar și majoritatea țărilor UE, se confruntă cu consecințele acestei politici", a afirmat șeful statului ucrainean.

https://www.unian.net/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus