Timpul.md

Actualitate 15 Februarie 2018 | 08:34

Piaţa terenurilor pentru construcţii din suburbiile Chișinăului, în stagnare. Cât costă un ar de pământ în aceste localităţi

Piaţa terenurilor pentru construcţii din suburbiile Capitalei este în stagnare. Potrivit agenţiei imobiliare Lara, în ultimii doi ani, preţul loturilor a scăzut, în medie, cu opt la sută, scrie publika.md

Specialiştii explică reducerea preţurilor prin faptul că cele mai multe familii tinere, din lipsă de bani, preferă să cumpere apartamente în oraş, decât să-şi construiască case în suburbii.

Potrivit datelor Lara, cele mai mari preţuri sunt în Condriţa şi Tohatin. În aceste localităţi, un ar de teren se vinde cu 1.600 de euro, cu 400 de euro mai puţin decât în 2015. Aceste terenuri sunt mai scumpe şi datorită faptului că localităţile sunt amplasate în apropierea drumurilor naţionale.

O situaţie similară este şi în Ghidighici sau Vadul lui Vodă, oraşul fiind amplastă pe malul Nistrului, unde este si cea mai mare staţiune turistică din ţară. Acolo, un ar de teren costă 1.550 de euro.

Un pic mai ieftine sunt terenurile din Codru, Durleşti şi Vatra, unde preţurile variază între 950 şi 1.400 de euro pentru un ar. În 2015, preţurile erau, în medie, cu 200 de euro mai mari.

Cele mai ieftine sunt terenurile din Bubuieci şi Cruzeşti. În ultimii doi ani, preţurile au scăzut cu 150 de euro şi acum variază între 550 şi 500 de euro.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus