Timpul Local

Picturi uluitoare pe … pene de lebada

Cand e vorba de arta, granitele imaginatiei par a fi aruncate in aer de tinerii talentati care gasesc tot timpul modalitati originale de exprimare. Artistul englez Ian Davie isi dovedeste maiestria pictand … pene de lebada, ce ajung astfel adevarate capodopere.

Patru ani i-au trebuit lui Davie pentru a-si perfectiona tehnica. Barbatul strange penele de la lebedele ce cresc in apropiere de locuinta sa, aflata in parcul national Snowdonia din ?ara Galilor. Dupa ce le spala, le usuca si se indreapta incepe sa le picteze cu vopsele acrilice speciale, ce protejeaza penele.
Fiecare "piesa" este gata cam intr-o saptamana, declara artistul in varsta de 44 de ani. Pictura trebuie mai intai foarte bine schitata pentru ca suprafata de lucru este foarte mica iar orice eroare duce la esec, neputand fi corectata decat cu mare dificultate.
Interesant este ca Ian Davie nu si-a descoperit talentul artistic decat in jurul varstei de 40 de ani. "Pana atunci nu am tinut niciodata pensula in mana", declara artistul amuzat. Barbatul este incantat de succesul neasteptat de care se bucura. In timp ce penele mai mici si mai simple se vand la preturi cuprinse intre 600 si 800 de euro, compozitiile mai complexe ajung si la 2.000 de euro.
Mai mult, el a fost invitat sa participe la diverse expozitii de amploare organizate de Muzeul de Arta al ?arii Galilor si de catre Muzeul de Arta Naturala din Gloucestershire.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *