Timpul.md

Actualitate 21 Martie 2015 | 15:53

Piloții de la Lufthansa se află în grevă pentru a patra zi la rând

Piloții companiei aeriene germane Lufthansa se află în grevă pentru a patra zi la rând, provocând anularea a aproape jumătate din zborurile de mare distanță ale firmei într-o dispută îndelungată pe tema beneficiilor de pensie și reducerii costurilor.

Lufthansa a anulat 74 din 160 de zboruri pe distanțe mari programate pentru sâmbătă, creând probleme pentru aproape 20.000 de pasageri, și a anunțat că renunță la aproape 60% din zborurile de marfă. Compania vrea să-și reducă costurile de operare la nivele mai apropiate de ale rivalilor săi.

Lufthansa se teme că pierde competiția pentru zboruri europene în favoarea unor companii low-cost ca Ryanair și EasyJet, iar pe cele de mare distanță se vede depășită de companii ca Turkish Airlines sau Emirates. Anul trecut Lufthansa a pierdut din cauza grevelor peste 200 de milioane de euro.

Sindicatul piloţilor Cockpit şi-a chemat miercuri membrii care operează zboruri pe distanţe mici şi medii să intre în grevă. Sindicatul a avertizat compania, marţi, că cei aproximativ 9.300 de membri ai organizaţiei pot susţine protestele timp de mai mulţi ani dacă va fi necesar.

Aceasta este a 13-a acţiune de protest prin întreruperea muncii în ultimul an, după ce sindicatul şi patronatul nu au reuşit să ajungă la un acord cu privire la intenţia firmei de a creşte vârsta de pensionare de la 55 la 60 de ani. 

Sursa: EuropaLibera / Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus