Actualitate

Pirkka Tapiola: UE susţine presa independentă din Moldova

De asemenea, să contribuie la ajustările cadrului juridic din domeniu media la standardele europene şi internaţionale. Declaraţia a fost făcută de şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, la Forumul mass-media 2016, transmite IPN.
„În ceea ce ţine de transparenţă, ne exprimăm angajamentul să susţinem implementarea prevederilor legislative de către instituţiile specializate. Este foarte important să transmitem mesajul că mass-media locale sunt foarte importante şi să ajungem şi la jurnaliştii din teritoriu”, a spus Pirkka Tapiola. În acest sens, ambasadorul a menţionat că UE examinează diferite proiecte de schimb de experienţă între jurnalişti pentru a sensibiliza şi consolida capacităţile presei moldoveneşti.
Potrivit ambasadorului european, din momentul în care s-au produs schimbări importante în Republica Moldova, începând cu anul 2009, s-a observat un tablou foarte neunivoc în ceea ce priveşte libertatea presei. „Am văzut o creştere rapidă a pluralismului media. Totodată, dacă ne uităm la concluziile Consiliului European formulate în luna februarie, care îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu concentrarea media în mâinile unor proprietari, ar trebui să fie un semnal de deşteptare”, a spus Pirkka Tapiola.
Ambasadorul a mai spus că, dacă o ţară îşi declară decizia de a se integra în spaţiul european, este necesar să fie asigurat accesul la informaţie obiectivă. Asigurarea funcţionalităţii şi echidistanţei puterii a patra în stat este un obiectiv central în integrarea Republicii Moldova în UE.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *