Actualitate

PL, AMN si MAE au ramas fara drapele

In noaptea de 9 spre 10 ianuarie curent, in municipiul Chisinau au fost inregistrate trei cazuri de sustragere ilegala a drapelelor de pe sediile a trei formatiuni politice – PL, AMN si MAE. Unul dintre suspecti, care si-a recunoscut fapta la politie, avea in buzunar carnetul de comsomolist.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Interne, aproximativ la ora 1.20, o patrula a politiei aflata in exercitiul obligatiunilor de serviciu a observat in strada Eminescu un tanar care, la aparitia reprezentantilor ordinii publice, a incercat sa se faca nevazut. Comportamentul acestuia a trezit suspiciuni intemeiate, fapt pentru care oamenii legii l-au retinut pentru documentare. Spre surprinderea politistilor, asupra tanarului a fost depistat un drapel care ulterior s-a constatat ca a fost sustras de pe fatada sediului Aliantei „Moldova Noastra”.

Solicitat de TIMPUL, Chiril Motpan, seful Directiei informare si relatii cu publicul a MAI, a declarat ca tanarul, in varsta de 22 de ani, este locuitor al capitalei, student la anul II al Universitatii Tehnice din Moldova. Acesta a recunoscut ca a demontat in mod fraudulos drapelul de pe sediul AMN, dar a declarat ca a dorit sa-l pastreze drept suvenir. Suspectul este documentat in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare. „La moment nu putem da o apreciere exacta a acestei fapte, din motiv ca de la AMN nu a parvenit un demers oficial”, a mai spus Chiril Motpan, precizand ca asupra tanarului a fost gasit carnetul de membru al organizatiei comsomoliste.

In aceeasi noapte, aproximativ la ora 00.40, deplasandu-se pe strada Bucuresti, un barbat a observat doi tineri care fugeau pe strada, tinand niste obiecte in maini. Apreciind situatia ca suspecta, barbatul a strigat la ei. Acestia au aruncat obiectele si au fugit intr-o directie necunoscuta. „Obiectele” aruncate erau, de fapt, trei drapele sustrase de pe fatada sediului PL, amplasat pe strada Bucuresti, 87. Cele trei drapele erau ale UE, RM si PL.

Un al treilea caz a fost depistat la sediul Miscarii „Actiunea Europeana”, unde a fost sustras drapelul UE si cel al formatiunii. Presedintele MAE, Anatol Petrencu, a declarat pentru TIMPUL ca este pentru a patra oara cand elemente extremiste se dedau la astfel de acte de huliganism.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *