Cultură

Placido Domingo va fi operat

Tenorul spaniol Placido Domingo, in varsta de 68 de ani, va fi supus unei interventii chirurgicale „preventive”, dupa ce, in timpul unui concert sustinut la Tokyo, a acuzat dureri abdominale puternice, anunta Royal Opera House din Londra.

In urma operatiei, tenorul va lipsi din viata muzicala aproximativ sase saptamani, precizeaza aceeasi sursa. Astfel, cele cinci spectacole programate sa aiba loc la Covent Garden, in Londra, pe 5, 8, 11, 15 si 20 martie si in care Domingo trebuia sa interpreteze rolul Bajazet, din opera "Tamerlano" de Handel, vor fi anulate.

„Dupa ce aproximativ o saptamana s-a plans de puternice dureri abdominale, mai ales in timpul concertului din Tokyo, Placido Domingo a decis sa revina la New York pentru un control medical complet”, se precizeaza intr-un comunicat remis de opera britanica.

Nancy Seltzer, purtatorul de cuvant al artistului, a precizat ca medicii au decis ca este necesara o „interventie chirurgicala de preventie”, care sa il scape de dureri si, in acelasi timp, sa ii permita tenorului sa revina pe scena in cel mai scurt timp.

Potrivit cotidianului „The New York Times”, Seltzer a refuzat sa ofere amanunte cu privire la natura operatiei, dar a confirmat ca aceasta va avea loc in New York.

Royal Opera House a luat masura, neobisnuita pana acum, de a restitui 20% din valoarea biletului achizitionat, persoanelor care au dorit sa asiste la concert. Domingo va fi inlocuit de catre tenorul american Kurt Streit care, initial, ar fi trebuit sa interpreteze rolul lui Bajazet pe 13 si 17 martie.

Dupa evz.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *