Ultima oră

PLDM nu-l vrea pe Pârlog

Declarația a fost făcuta de premierul în exercițiu, Vlad Filat care sustine ca nu l-au demis pe Zubco pentru ca ulterior sa voteze un procuror comunist. „PLDM nu va sustine candidatura lui Pirlog din motiv ca noi am optat si vom opta ca aceasta functie sa fie una depolitizata. Noi nu am solicitat demisia lui Zubco pentru ca ulterior sa votam un procuror comunist. Avem nevoie de un procuror care sa reprezinte interesele cetatenilor, dar nu cele personale sau de partid”, a afirmat Filat.

Azi si liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat ca PL nu va sustine candidatura lui Vitalie Pirlog la functia de procuror general. Liberalul a motivat decizia astfel: "Nu vom vota omul comunistilor".

In schimb liderul PCRM, Vladimir Voronin a sugerat ca Partidul Comunistilor il va sustine pe Pirlog. Voronin a declarat ca fostul ministru al Justitie este o persoana foarte pregatita.

Juristul Vitalie Pirlog a fost ministru al justitiei in perioada guvernarii comuniste. Candidatura acestuia la functia de procuror general a fost selectata in urma unui concurs de catre o comisie instituita la propunerea presedintelui Parlamentului, Marian Lupu. Din comisie au facut parte reprezentanti ai societatii civile si experti din domeniu.

Protv.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *