Actualitate

PLDM si-a lansat oferta electorala

Pe parcursul activitatii sale, Partidul Liberal Democrat din Moldova a fost intotdeauna, de cate ori s-a cerut, impreuna cu toti cetatenii republicii. A fost alaturi de cetatenii R. Moldova si in actiunea de modificare a Constitutiei pentru a le reda dreptul firesc de a-si alege in mod direct presedintele si deputatii in parlamentul tarii.

Declaratia a fost facuta ieri, in cadrul unei conferinte de presa, de catre liderul formatiunii, Vlad Filat, cand si-a lansat oferta electorala pentru alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie curent. El a afirmat ca PLDM a fost alaturi de agricultorii care, in urma unei guvernari comuniste, au falimentat si au ramas fara singura sursa de existenta. In acelasi timp, formatiunea a fost alaturi de pedagogi, lipsiti si ei de cele mai elementare conditii de trai. „Am fost alaturi de concetatenii nostri care muncesc in strainatate si datorita carora R. Moldova exista ca stat. Am cerut intr-o maniera energica si constanta asigurarea conditiilor necesare ca ei sa-si exprime dreptul constitutional la vot. Am fost alaturi de sinistratii in urma inundatiilor din vara trecuta, nu numai prin declaratii, ci si prin actiuni concrete. Am fost alaturi de toti acei care au dorit ca alegerile parlamentare din 5 aprilie sa fie libere si corecte, in urma carora sa fie instituita o guvernare democratica, o guvernare reprezentativa in interesul R. Moldova”, a spus Vlad Filat.

In continuare, el a accentuat faptul ca PLDM a facut fata in perioada de activitate la toate presiunile exercitate din partea comunistilor si a acolitilor lor. Presiunile exercitate impotriva PLDM nu cunosc precedent. In aceasta actiune diabolica, a precizat Filat, au fost antrenate toate institutiile statului. „S-a incercat sa ne ingenuncheze dupa alegerile din 5 aprilie. Noi am rezistat si am demonstrat societatii ca in R. Moldova se poate face o politica responsabila. Am venit in aceste alegeri anticipate pentru a asigura cetatenii, in urma scrutinului, cu dreptul lor de a trai intr-o tara libera si democratica”, a declarat Vlad Filat.

In continuare, a fost prezentat programul electoral al formatiunii, acesta continand solutii in toate domeniile. Alexandru Tanase, prim-vicepresedinte al PLDM, a mentionat ca formatiunea sa vine cu o oferta ampla si complexa pentru reformarea justitiei. „Noi credem ca doar o justitie libera poate asigura functionarea normala a unei tari, functionarea unor mecanisme democratice. Noi vom face o justitie adevarata. Oamenii nu vor fi torturati; judecatorii nu vor judeca angro oamenii in comisariatele de politie; politia nu va tortura propriii cetateni. Cei care au macelarit oamenii vor fi trasi la raspundere penala, dar nu vor fi avansati in grad, cum se intampla acum”, a mai spus Alexandru Tanase. Cu solutii in diverse domenii au venit mai multi vorbitori: Vitalie Nagacevschi, Veaceslav Ionita, Mihai Sleahtitchi, Iurie Leanca, Dumitru Ciubasenco, Mihai Godea, Ion Balan, Ghenadie Ciobanu, Iurie ?ap s.a.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *