Opinii și Editoriale

PLDM-ul iar ne prosteşte cu referendumul!

Ultima „iniţiativă” e din aceeaşi casetă: să se organizeze un referendum naţional, în cadrul căruia s-ar propune spre aprobare o nouă redacţie a Constituţiei, care să conţină şi obiectivul de integrare europeană. Astfel s-ar manifesta plenar şi fără echivocuri voinţa întregii societăţi”, a declarat vicepreşedintele PLDM Valeriu Streleţ. Mai departe, în tradiţionala manieră peledemistă arogantă, declară că „întreaga clasă politică, inclusiv opoziţia parlamentară, ar trebui să susţină fără rezerve propunerea…”. De ce, adică, toţi ar trebui să susţină, şi încă fără rezerve?! Fiindcă e o iniţiativă populistă şi demagogică? Pentru că conţine „obiectivul de integrare europeană”, iar „în documentele programatice ale tuturor partidelor parlamentare se conţine acest deziderat”? Fantastică logică!

Din câte ştim, documentele programatice ale tuturor partidelor conţin şi alte obiective, cum ar fi lupta cu mafia, cu sărăcia, cu câinii vagabonzi, cu contrabanda cu ţigări ş.a.m.d. De ce PLDM nu propune ca şi aceste obiective să fie incluse în viitoarea Constituţie? Sunt oare acestea mai puţin importante decât „integrarea europeană”? Noi credem invers – fără realizarea obiectivelor de mai sus, este imposibilă integrarea europeană, aşadar, ele ar trebui să fie supuse în primul rând unui referendum. Admitem că toţi acceptă şi se organizează, totuşi, un referendum. Scoatem la acest referendum şi articolul 13, în care să se spună că limba oficială a acestui stat e limba română, nu moldovenească? Şi ce ne facem dacă poporul votează împotriva limbii române? Sau asta se şi urmăreşte?

Şi, nu în ultimul rând: noi am votat PLDM-ul pentru că ne-a promis integrare europeană şi regim fără vize (despre care acum tace!). De ce mai e nevoie de un referendum, când noi ne-am spus deja cuvântul!?

În sfârşit, este sau nu este referendumul o temă sensibilă? Indiscutabil! Atunci de ce Filat nu cere să se interzică discuţiile pe această temă, cum a făcut-o în cazul scandalului cu „Istoria Românilor”? Ceva nu se leagă… Mă tem că ni se pregăteşte o cursă, că ideea referendumului ascunde cu totul altceva…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *