Actualitate

PLDM va picheta non-stop in fata guvernului

Partidul Liberal Democrat din Moldova a instalat cateva corturi in Piata Marii Adunari Nationale si va picheta non-stop in fata guvernului. Evenimentul n-a trecut fara incidente. Desi actiunea non-stop a fost autorizata de catre primaria municipiului Chisinau, pentru trei zile la rand, cei peste 100 de reprezentanti ai formatiunii, in frunte cu liderul ei, Vlad Filat, au fost intampinati de circa 40 de politisti.

Vicecomisarul Iacob Gumenita a invocat motivul ca decizia semnata de primarul interimar Vlad Cotet a fost atacata de procurorul municipiului Chisinau la Curtea de Apel. In urma altercatiilor dintre politisti si protestatari, au fost distruse mai multe corturi. In multime s-a strecurat si un provocator, care a incercat sa distruga un cort, dar a dat bir cu fugitii si n-a putut fi identificat. Altercatiile au durat mai bine de o ora si jumatate, timp in care protestatarii, prinzandu-se de maini, au format un lant viu, ca politistii sa nu poata distruge celelalte corturi. In acelasi timp, ei au fost blocati de catre reprezentanti ai ordinii publice.
La ora 11.00, dupa ce instanta de judecata a dat castig de cauza Partidului Liberal Democrat din Moldova, politistii s-au retras, fiind huiduiti de catre protestatari. In PNAM au fost instalate mai multe corturi si un panou mare cu mesajul cunoscut al formatiunii catre alegatori: „Voteaza fara frica! Verde pentru Moldova!”.
Solicitat de TIMPUL, Vlad Filat ne-a declarat urmatoarele: „Am venit aici sa ne exprimam punctul nostru de vedere printr-o actiune de pichetare non-stop asupra ceea ce se intampla in R. Moldova. Scopul nostru nu este sa intram in conflict cu reprezentantii politiei. Scopul nostru este ca, prin aceasta actiune, sa transmitem un mesaj concetatenilor nostri: ca n-au de ce sa le fie frica, si ca trebuie sa se mobilizeze in zilele care au ramas, pentru ca, pe data de 5 aprilie, prin vot democratic, sa debarce acest regim criminal care guverneaza R. Moldova”. Conform deciziei primariei, in piata au fost instalate zece corturi si a fost adus aparatajul de sonorizare necesar.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *