Timpul.md

Actualitate 3 Noiembrie 2017 | 14:20

Podul Gura Bîcului - Bîcioc urmează să devină funcțional până la finele lui noiembrie

Podul dintre localitățile Gura Bîcului și Bîcioc urmează să fie deschis până la sfârșitul lunii noiembrie. Anunțul a fost făcut astăzi de către viceprim-ministrul, Gheorghe Bălan, în urma unei întrevederi cu reprezentantul politic al regiunii transnistrene, Vitali Ignatiev, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Bălan, în acest sens a fost semnată o decizie protocolară de către cei doi reprezentanți politici. „Podul Gura Bîcului - Bîcioc a fost nefuncțional mai mulți ani. Hotărârea a fost luată în urma multiplelor discuții. Acesta va fi redeschis în interesul populației și agenților economici, întrucât va scurta distanța până la orașul Odesa, Ucraina. Sperăm ca acest coridor european să devină funcțional și atractiv”, a spus Bălan.

Totodată, oficialul a menționat că podul a fost construit din bani europeni încă în anul 2000. „De atunci acesta nu a fost funcțional. Există anumite deficiențe tehnice, însă ele urmează a fi înlăturate. Experții vor face în scurt timp evaluarea costurilor lucrărilor, care pot fi făcute chiar și în perioada când podul va funcționa. Totodată, în această zonă există posturi de pacificare pe ambele maluri”, a remarcat Gheorghe Bălan.

„Astăzi am realizat o muncă foarte importantă. Acest subiect a fost actual mai mult timp, întrucât podul reprezintă o cale importantă de transport. Acesta a fost deschis cu garanția ca obiectul să nu fie utilizat în scopuri militare. Decizia de astăzi va dezvolta infrastructura de transport și va favoriza libera circulație. Sperăm că această hotărâre va îmbunătăți viața cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului”, a afirmat Ignatiev.

Cei doi au specificat că hotărârea luată va favoriza desfășurarea unei noi întrevederi în formatul „5+2”, care poate avea loc chiar până la finele acestei luni. Ultimele negocieri în formatul „5+2” au avut loc în iunie 2016, la Berlin.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus