Timpul.md

Actualitate 18 Noiembrie 2016 | 16:20

Poliția a deconspirat și închis două cazinouri ilegale din Șoldănești

Poliția de la Șoldănești a închis încă două cazinouri clandestine, în cadrul raidului desfășurat joi, 17 noiembrie, anunță Inspectoratul General de Poliție.

Potrivit sursei citate, proprietarul firmei în vîrstă de 48 de ani, ar fi fondat o întreprindere sub pretextul prestărilor de servicii precum ,,comerțul cu amănuntul”, însă în urma perchezițiilor efectuate la fața locului, polițiștii au depistat o încăpere improvizată cu opt aparate de joc, fără a fi prezentate actele de proviniență sau originea acestora.

Astfel, în urma materialelor şi măsurilor întreprinse în cadrul cauzei penale s-a stabilit că întreprinderea nu declara conform procedurii legale, mijloacele băneşti acumulate de la sălile cu jocuri de noroc și activa în lipsa licenței ce ar permite activitatea în domeniul jocurilor de noroc.
Totodată, într-o încăpere din aceeași clădire, transmisă în locațiune altui cetățean, în luna iunie curent, oamenii legii au mai depistat o sală de jocuri în care se aflau 14 aparate de joc ce nu activau de 3 luni.

Cele 22 de aparate de joc la care au fost depistate nereguli, au fost ridicate de oamenii legii. Ofițerii de poliție continuă investigațiile pe caz, pentru a stabili prejudiciu bugetului de stat și inițiază un complex de măsuri pentru stabilirea tuturor persoanelor înșelate, a celor implicate în săvîrșirea activităților delicvente sau celor care favorizează înfăptuirea acestora.

Menționăm că, pe aceste cazuri au fost pornite proceduri contravenționale. Potrivit Codului Contravențional al RM, patronii localurilor riscă să fie pedepsiți cu amenzi în mărime de la 3000 pînă la 6000 unitați convenționale, ceea ce se echivalează cu 300 mii lei. 

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus