Timpul.md

Actualitate 10 Iunie 2016 | 11:13

Poliția a destructurat o grupare infracțională

Poliția a anihilat o grupare criminală ce a înșelat și abuzat mai multe femei de aproape 100 de mii de euro. 

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, a fost documentată activitatea unei grupări criminale specializate în însușirea prin înșelăciune și abuz de încredere a mijloacelor bănești de la persoane fizice de gen femenin în proporții deosebit de mari.

Astfel, în perioada octombrie - decembrie 2015, membrii grupării criminale prin intermediul sistemelor informatice şi a unei reţele de socializare abuzând de încrederea părții vătămate, sub un pretext inventat, au dobândit ilicit în urma unor transferuri bancare, suma de 95 400 euro, care, conform cursului BNM din acea perioadă constituie suma de 1 886 153.4 lei.

În urma investigațiilor efectuate, au fost identificaţi cinci membri ai grupării criminale care aveau roluri bine determinate, cu vârsta cuprinsă între 30 – 40 ani.

Organizatorul grupării criminale s-a dovedit a fi un deținut al penitenciarului nr.17 din Rezina, care, în prezent ispășește o pedeapsă privativă de libertate, iar alt membru al grupării criminale, care avea rolul de preluare a mijloacelor bănești a fost reținut și plasat în izolatorul de detenție preventivă.

În scopul depistării și ridicării probelor, ofițerii de investigații de comun cu angajații Departamentului Instituțiilor Penitenciare și ai Procuraturii Generale au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile bănuiților în mun. Chișinău și în Penitenciarul nr.16 – Pruncul, de unde au ridicat 11 000 euro, 6 calculatoare, 12 telefoane mobile, cartele SIM precum și trei contracte de depozit în sume de 600 0 00 de lei, 160 000 de lei și 30 000 euro precum și o unitate de transport de model Mercedes .

Ulterior, în cadrul percheziției efectuate la Penitenciarul nr.17-Rezina, au fost ridicate 25 de telefoane mobile, 34 de cartele SIM, 26 de flash USB, 1 modem 3G de model HUAWEI, 3 pliculețe din hârtie albă care conțineau praf de culoare albă cu miros specific precum și alte obiecte interzise.

Persoanele reținute riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus