Actualitate

Politicienii comentează diferit activitatea Guvernului Filip în primul an de la învestire

Guvernul a reușit să restabilească ordinea în țară și să evite alegerile parlamentare anticipate car ar fi fost extrem de periculoase pentru Republica Moldova, a comentat pentru Radio Chișinău deputatul liberal Roman Boțan. Iar cel mai important, în opinia liberalilor, a fost că Guvernul a redobândit încrederea partenerilor externi și a continuat cursul integrării europene.
Pe de altă parte, în opinia liberal-democraților, Guvernul a înglodat cetățenii în datorii și nu a reușit să elaboreze o strategie clară de dezvoltare a Republicii Moldova.

Socialiștii consideră că cea mai mare greșeală a Guvernului a fost transformarea banilor dispăruți din sistemul bancar în datorie de stat și cer demisia Cabinetului de Miniștri și dizolvarea Parlamentului.

Cabinetul condus de Pavel Filip a fost învestit la 20 ianuarie 2016, în contextul unor ample proteste antiguvernamentale. Acesta a fost susținut de o coaliție formată din Partidul Democrat, Partidul Liberal și mai mulți deputați transfugi, în special foști comuniști și liberal-democrați. Învestirea Guvernului a avut loc la o ședință a Parlamentului anunțată ad-hoc. Între timp, Parlamentul a fost înconjurat de mii de protestatari, iar unii deputați au fost nevoiți să iasă pe ascuns din sediu. Membrii Guvernului au depus jurământul noaptea, fără ca ceremonia să fie anunțată din timp.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *