Timpul.md

Actualitate 7 Decembrie 2018 | 19:21

Politologul Dionis Cenușă, convins că PDM va rămâne la guvernare în următorul mandat

Partidul Democrat din Moldova figrează în mai multe scenarii privind coalițiile de guvernare, după alegerile din 2019. Acestea au fost conturate de politologul Dionis Cenușă, într-un interviu acordat portalului Tribuna.

„Există câteva scenarii de bază referitor la numele celor care vor guverna țara în 2019. În primul rând, în dorința de a guverna, socialiștii ar putea accepta să dialogheze cu PDM, redistribuind instituții și zone de influență. Al doilea scenariu foarte probabil este ca democrații să creeze o majoritate împreună cu candidații independenți, inclusiv cei asociații cu PSRM, și cu reprezentanții Partidului lui Șor. În al treilea caz, imposibilitatea de a forma Guvernul ar duce la alegeri anticipate”, a declarat Dionis Cenușă.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 va începe din data de 25 ianuarie 2019. Decizia a fost luată de membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Alegerile parlamentare se vor desfășura în baza unui sistem mixt, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale.
Interviul integral va fi publicat sâmbătă.
 
Sursa: Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus