Timpul.md

Actualitate 28 Septembrie 2016 | 14:50

Polonia va susține Republica Moldova în procesul de reformare a sectorului de securitate şi apărare

Polonia este dispusă și în continuare să susțină Republica Moldova în procesul de reformare și modernizare a sectorului de securitate şi apărare. Declarația a fost făcută de Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Artur Michalski, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Apărării, Anatol Șalaru.

În context, ministrul Șalaru a apreciat contribuția Guvernului polonez la dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre instituțiile de apărare ale celor două țări, în special în procesul de implementare a unor proiecte cu impact social pentru cetățenii Republicii Moldova. Ministrul Apărării a menționat sprijinul Poloniei la derularea Proiectului NATO/PpP privind distrugerea pesticidelor şi produselor chimice periculoase din țara noastră, în cadrul căruia partea poloneză a oferit Republicii Moldova 35 mii de euro pentru evacuarea şi distrugerea a 320 tone de pesticide din raioanele Comrat şi Fălești.

Referindu-se la colaborarea bilaterală, Anatol Șalaru s-a referit la oferta educațională pentru militarii Armatei Naţionale în instituțiile de învățămînt de specialitate din Polonia, unde pînă în prezent au studiat 7 militari moldoveni. În acest sens, Anatol Şalaru a declarat că atașatul apărării, colonelul Jan Mysczynski, a avut o contribuţie esenţială la punerea în aplicare a acestor proiecte, dar şi la participarea contingentului armatei poloneze la parada militară, consacrată aniversării a 25 de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, ministrul Anatol Şalaru l-a decorat pe atașatul apărării al Republicii Polonia, colonelul Jan Mysczynski, cu medalia „Pentru consolidarea frăției de arme”, oferită pentru eforturile depuse la dezvoltarea relațiilor de colaborare bilaterală şi cu ocazia încheierii mandatului ofițerului polonez. 

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus