Timpul.md

Ultima oră 13 Iulie 2016 | 09:14

Pompierii avertizează: Pericol de incendiu a fâșiilor forestiere și culturilor agricole

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează populația asupra respectării regulilor antiincendiare. Recomandările pompierilor vin în contextul avertizării de pericol excepțional de incendiu clasa V, lansate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat. 

Conform instituției în perioada 12- 16 iulie, pe arii extinse se prevede pericol de incendiu a fâșiilor forestiere și culturilor agricole. În acest sens salvatorii îndemnă oamenii să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscată. Mai mult o atenție sporită trebuie acordată lanurilor cu cereale, întrucît pericolul de aprindere a spicoaselor și mireștii este mai mare, atunci cînd temperaturile sunt ridicate.

Oamenii sunt îndemnați să evite utilizarea focului deschis și să sune de urgență Serviciul 901 în caz de situații de risc. În vederea protejării persoanelor de temperaturi ridicate Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a reinstalat punctele de reabilitare în toată țara.

Pe parcursul zilei de ieri în cele 19 corturi care au funcționat în municipiile Chișinău, Bălți Comrat, dar și orașele Cahul, Căușeni, Orhei, Rezina, Șoldănești, Hîncești, Ungheni, Nisporeni și Călărași s-au adresat 3722 persoane. Oamenii au băut apă și s-au protejat de soare în orele cu temperaturi ridicate. Punctele de reabilitare vor funcționa pînă la expirarea codului galben de caniculă.  


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus