Social

Pompierii se vor antrena într-un labirint cu fum

Construcţia îi va ajuta pe pompierii moldoveni să reziste mai uşor în situaţii de incendii. Proiectul a fost finanţat de Italia.
Înainte de a intra în labirint, pompierii efectuează mai multe exerciţii de pregătire la temperaturi de peste 50 de grade. Odată ajunşi înăuntru, salvatorii sunt puşi în mai multe situaţii, foarte aproape de cele reale. Ei trebuie să se deplaseze prin treceri înguste cu mai multe obstacole pline de fum, vizibilitate redusă şi temperaturi înalte. Condiţia principală este ca să iasă din labirint pe unde au şi intrat.

Labirintul este supravegheat cu ajutorul camerelor de luat vederi, astfel încât fiecare mişcare a pompierilor în timpul antrenamentelor este observată de către instructori. „Este o continuare a implementării proiectelor în cadrul serviciului. Pe lângă containerul cu temperatură înaltă şi fum, noi am amenajat acest modul cu labirint ceea ce va duce la dezvoltarea performanţelor a întregului efectiv de salvatori şi pompieri”, spune Alexei Lavrinenco, şef-adjunct al Direcţiei salvatori şi pompieri.

Valoarea totală a proiectului este de 70 de mii de euro.  

Sursă: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *