Timpul.md

Politică 29 Aprilie 2014 | 15:53

Ponta la Ungheni: Să dea Dumnezeu să ne vedem în momente bune, fără granițe, fără sârmă ghimpată, controale

"Să dea Dumnezeu să ne vedem în momente bune, fără granițe, fără sârmă ghimpată, controale și fără toate lucrurile pe care cei tineri o să le uite foarte repede și o să se gândească că nu au existat niciodată". Astfel și-a încheiat premierul român, Victor Ponta, discursul susținut la Sculeni, Ungheni, în cadrul evenimentului „Fără vize peste Prut”, care a avut loc astăzi, 29 aprilie.

"Sunt foarte mândru că putem, alături de Iurie Leancă, să fim prezenți la acest moment istoric. Doresc generațiilor următoare să nu mai aibă niciodată nici frontiere, nici vize. Nimic care să-i despartă de România și de Europa", a dăugat oficialul român.

Premierul moldovean , Iurie leancă, prezent și el la eveniment, a atenționat că în viitorul apropiat vor fi construite mai multe poduri care au fost de-a lungul anilor peste Prut, dar au fost distruse. "Aceasta a fost soarta noastră vitregă. Inclusiv un pod, cel de-al doilea, va fi aici, la Ungheni. Astfel încât comunicarea să fie facilitată, ceea ce ne va contribui la crearea unor relații interumane mult mai bune. Ceea ce ne va permite să dezvoltăm relațiile economice între țările noastre, între raionul Ungheni și județul Iași", susține Leancă.

Reamintim că, începând cu 28 aprilie, Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize cu ţările Uniunii Europene. De anularea vizelor pentru călătoriile de scurtă durată în spaţiul Schengen se bucură cetăţenii moldoveni, posesori ai paşaportului biometric.

În prima zi a eliminării regimului de vize, peste 1600 de cetăţeni moldoveni, deţinători de paşapoarte biometrice, au traversat punctele de trecere situate la frontiera cu Uniunea Europeană şi Aeroportul Internaţional Chişinău.Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus