Timpul.md

Actualitate 3 Septembrie 2019 | 14:01

Portal finanțat de Guvernul României: Pro-rusul Ceban este favorit la căștigarea Chișinăului pentru că Năstase nu s-ar fi descurcat bine la Ministerul de Interne

În R. Moldova vor fi pe 20 octombrie alegeri locale, iar cotidianul.md (finanțat de către Guvernul României) publică sub semnătura lui Alex Cozer o primă evaluare a şanselor candidaţilor din cursa pentru Chişinău. 

Pentru prima dată în istoria recentă a Republicii Moldova, favorit la un scrutin local din capitală pornește un candidat de stânga, Ion Ceban, exponent al unui partid pro-rus, iar Andrei Năstase, pentru că e aproape sigur că el va fi candidatul blocului la 20 octombrie, pornește de această dată cu câteva handicapuri serioase în alegeri, afirmă autorul.

Dar iată cum arată avantajele primului, în viziunea lui Cozer: experienţa de consilier municipal, disciplina electroatului de stânga şi, cel mai important: problemele de imagine suportate de ACUM urmare a guvernării. “Felul în care s-a guvernat în aceste trei luni reprezintă o altă mare problemă pentru candidatul ACUM. Electoratul de dreapta și-a manifestat deja nemulțumirea față de felul în care decurge „dezoligarhizarea”, iar Andrei Năstase nu s-a descurcat nici el mai bine la Ministerul de Interne”, scrie Cozer.

Potrivit lui, cel mai mare câștigător din urma alegerilor din octombrie, în cazul în care se impune Ceban, ar putea fi totuşi Igor Dodon. Deși nu a pornit de pe poziții deloc solide în iunie, când s-au împărțit fotoliile în Guvern și comisiile parlamentare, Dodon a recuperat ușor-ușor, dând dovadă de mai multă abilitate politică decât cei din ACUM, niște novici în marea lor parte. Adevărata lovitură ar fi însă în urma alegerilor locale, în cazul unei victorii în capital, conchide analistul.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus