Opinii și Editoriale

Post-scriptum la doua scrisori deschise

Am stiut si pana la Sondajul de marti ca nu merita sa pierzi timpul cu liderii MAE, dupa ce am vazut insa ca electoratul ii crediteaza cu 0,2 procente (care si ele mi se par exagerate), am decis sa pun capat acestor „dialoguri bizantine”, pentru ca nu e bine sa te piepteni cand tara arde in vapaile electoralei. Totusi, ma vad obligat sa fac cateva precizari.

Prima. Regret ca V. Pavlicenco, careia TIMPUL i-a facut suficienta imagine, este in stare sa se prabuseasca pana acolo incat sa declare (in mod las, prin gura junelui ei fan) ca „TIMPUL s-ar comporta asemenea „Moldovei Suverane”, ca nu as avea „taria de caracter ca sa-mi asum criticile” s.a. de acest gen. (Trec peste probozeala parinteasca a tanarului care-mi face din deget: „Nu-i frumos ce faceti, dle Tanase!”. Ma bucur ca e frumos ce face in ultimele saptamani MAE, care a prins la parale de cand a decis sa rapuna coruptia. Sau invers?!.)

A doua. Tanarul fan al MAE declara: „Vreau sa cred ca a venit Timpul sa scapam de coruptii din toate partidele”. (Am prins aluzia majusculei din Timpul.) Eu nu numai ca vreau, dar chiar cred. Iti dau un sfat, tinere: Intreaba-o pe dna Pavlicenco, de al carei blog te folosesti, daca si ea doreste cu adevarat acest lucru, daca nu are pe constiinta vreun pacat legat de subiectul coruptiei? Ceva legat de niste apartamente… Asta in ipoteza ca intr-adevar doresti sa „scapam de coruptie in toate partidele”, inclusiv in MAE.


A treia.
Junele se mai framanta: „Nu am deloc siguranta ca o noua tradare a idealurilor noastre nu va aparea din partea partidelor pe care le sustineti”. Te inteleg, pentru ca nici eu n-am siguranta ca cel putin doi membri marcanti ai MAE nu vor comite o noua tradare. Ma consolez cu faptul ca MAE nu va trece in parlament.

A patra. Daca in partidele vizate exista tradatori si corupti, de ce dna Pavlicenco i-a dat de atatea ori tarcoale unuia dintre ele (PLDM, mi se pare) ca sa „se uneasca”? – de AMN si PL nu s-a putut apropia, stie dna de ce…

A cincea. Exista trei partide care vor intra in parlament (PLDM, PL, AMN), partide care, daca ar lua un scor bun, au sansa sa preia guvernarea si sa puna capat guvernarii comuniste. Aceasta sansa istorica ar putea fi compromisa de partide gen MAE, cu lideri orgoliosi si iresponsabili care, avantandu-se in alegeri, fac jocul comunistilor.

A sasea. Anul acesta fiecare vot va cantari cat un bot de aur si de aceea e inadmisibil sa ne jucam de-a alegerile. Un politician serios, matur si onest, care nu e ghidat de alte interese decat de interesele nationale nu va risca sa incerce… electoratul cu degetul, ci se va retrage din cursa electorala. Daca MAE persevereaza in aceasta aventura, concluzia e una: cineva il impinge din spate, si nu pe gratis. Cine e acel „cineva” nu e mare taina.

A saptea. Exista patru partide (patru pericole) care fac jocul comunistilor: PPCD, MAE, PSDM si „partidul Tarlev”. Voronin intelege ca, daca nu va trage macar unul din ele de urechi peste pragul electoral, nu va putea mentine controlul asupra presedintiei, parlamentului si guvernului. Iata de ce, alegatorii care-si vor da voturile pentru acestea, vor deveni complicii unei crime. Nu cred ca junele care a semnat scrisorile scrise de dna Pavlicenco realizeaza acest lucru.
Vom reveni.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *