Timpul.md

Actualitate 23 Octombrie 2020 | 07:39

Precizările MAEIE referitor la perchezițiile de la Consulatul R. Moldova de la București

 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) confirmă că Centrul Național Anticorupție a efectuat acțiuni de urmărire penală la Secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova la București în cadrul unei cauze pornite pe numele unui fost angajat al ambasadei.

În cadrul acestor acțiuni au fost audiate persoane și au fost preluate un set de materiale pentru verificări suplimentare și pentru documentarea cauzei, potrivit unui comunicat al MAEIE.

„În perioada respectivă activitatea misiunii diplomatice nu a fost afectată, iar MAEIE reiterează și pe această cale toleranța zero la acte de corupție, acestea putând fi raportate telefonic, în scris sau on-line Centrului Național Anticorupție”, mai precizează reprezentații Ministerului.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat percheziții la Constulatul Republicii Moldova din București

Reprezentanții Centrului Național Anticorupție au declarat că ofițerii efectueaza acțiuni de urmărire penală la Consulatul Republicii Moldova din București în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul abuzului de serviciu, comis de către foști angajați ai misiunii diplomatice. La moment sunt audiate persoane și sunt ridicate documente pentru a fi verificate.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus