Timpul.md

Actualitate 21 Septembrie 2021 | 11:16

Președinții Sandu, Duda și Zelenski vor avea o întrevedere la New York

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, șeful statului din Polonia, Andrzej Duda, și cel al Ucrainei, Vladimir Zelenski, urmează să aibă o întrevedere la New York, în cadrul unei vizite de lucru, unde vor participa la lucrările celei a 76 sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Președinția Republicii Moldova deocamdată nu a anunțat agenda și programul președintelui Maia Sandu de la New York, dar informația dată se regăsește pe site-ul Administrației Prezidențiale a Poloniei, transmite Știri.md.

Totodată, Președinția Poloniei anunță că la discuțiile trilaterale ale celor trei țări, cu reprezentarea de către șefii statelor, va participa și prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili.

La sesiunea ONU va participa și ministru de Externe al Moldovei, Nicu Popescu.

Maia Sandu se va afla, în perioada 21-22 septembrie, la New York, SUA, unde va participa la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Miercuri, 22 septembrie, Maia Sandu va susține în plenul Adunării Generale a ONU un discurs (ora estimativă – 13:00/20:00, ora Chișinăului).

Amintim că ultima întrevedere între Maia Sandu și cei doi președinți ai Poloniei și Ucrainei a avut loc la 27 august, în țara noastră, cu prilejul celor 30 de ani de la obținerea independenței țării noastre.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus