Timpul.md

Actualitate 10 Decembrie 2018 | 17:46

„Președintele” Dodon este SUSPENDAT din funcţie pentru a cincea oară

Curtea Constituţională de la Chişinău l-a suspendat astăzi din funcţie pentru a cincea oară pe Igor Dodon, după ce „şeful statului” a refuzat să promulge patru legi revotate de Parlament. 

Suspendarea este valabilă doar pentru perioada în care vor fi promulgate legile respective de către un preşedinte interimar.

Dodon a refuzat să promulge legea ce permite trecerea terenului fostului Stadion Republican în proprietatea SUA, unde ar urma să fie construită o nouă Ambasadă, legea cu privire la Inspectoratul General al Carabinierilor, noul Cod al audiovizualului şi legea privind declararea zilei de 9 Mai - Ziua Europei, în paralel cu Ziua „Marii Victorii”.

Legile menţionate vor fi promulgate de către Andrian Candu. Recent, preşedintele ţării a anunţat, pentru presa rusă, că această suspendare va fi ultima, pentru că Parlamentul nu va mai avea asemenea ocazii, sugerând că după alegerile din 24 februarie, socialiştii vor guverna Republica Moldova.

Amintim că Igor Dodon a fost suspendat din funcţie de patru ori până acum, pentru refuzul de a numi în funcţii noii miniştri sau pentru refuzul de a promulga legile revotate de Parlament, asta deşi Constituţia îl obligă să semneze documentele respective.

Avizul Curţii Constituţionale este definitiv, nu poate fi supus nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus