Timpul.md

Actualitate 11 Mai 2021 | 13:41

Președintele Poloniei la București: Ne străduim să sprijinim aspirațiile R. Moldova către UNIUNEA EUROPEANĂ

 

România și Polonia și-au reafirmat sprijinul pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, notează publicația InfoPrut.ro

Președintele României, Klaus Iohannis şi omologul său polonez, Andrzej Duda, au discutat luni, 10 mai 2021, în cadrul unei întrevederi și despre evoluțiile din Vecinătatea Estică. În context, cei doi șefi de stat au reiterat sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Astfel, Andrzej Duda și-a exprimat speranța că în luna iunie, Maia Sandu, președintele R. Moldova, va efectua o vizită la Varșovia. Potrivit acestuia, respectiva vizită ar fi trebuit să aibă loc la începutul lunii mai, dar a fost amânată din cauza crizei politice de la Chișinău.

„Am discutat cu domnul președinte o a treia problemă foarte importantă, mai ales pentru România, respectiv problema Republicii Moldova, relațiile dintre Moldova și UE, situația generală din Moldova. (…) În acest moment, se fac schimbări în Moldova, ne străduim să sprijinim Moldova în aspirațiile sale către UE, să sprijinim aspirațiile întregii populații a Moldovei de a deveni parte a UE, de a se apropia de Vest. Atât Moldova, cât și toate acțiunile pe care le face România în acest domeniu beneficiază de sprijinul nostru, al Poloniei”, a explicat președintele Andrzej Duda.

Amintim că ieri, un lider PAS a propus o nouă batistă pe țambal ce ține de cursul european al R. Moldova? Spînu (PAS) a spus răspicat că nu vrea să discute despre est sau vest

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus