Timpul.md

Actualitate 20 August 2017 | 08:56

Președintele „tuturor” iubește gagăuzii dar îi urăște pe români - Dodon susține Comratul pentru că acesta este împotriva cursului UNIONIST exprimat de Chișinău

Președintele Republicii Moldova a sărbătorit ieri Proclamarea Republicii Găgăuze” din banii rusești . După eveniment șeful statului a postat un mesaj pe rețele sociale unde a declarat că va susține în continuare Găgăuzia în toate demersurile sale.

Potrivit președintelui RM, autonomia se va bucura în continuare de toată susținerea sa, pentru că-i împărtășește viziunile politice. „În dezvoltarea sa, Găgăuzia a parcurs o cale lungă și dificilă. A fost printre primii care s-a pronunțat împotriva cursului unionist al autorităților de la Chișinău. Tot Găgăuzia a fost printre primii care s-a declarat pentru statalitatea moldovenească, pentru necesitatea studierii în școli a limbii moldovenești și a istoriei Moldovei. Poporul Găgăuziei s-a expus clar pentru aderarea Moldovei la Uniunea economică Rusia-Belarus.

Din partea mea, în calitate de Președinte promit că vom continua să ajutăm și să susținem Găgăuzia” a scris Igor Dodon.

Amintim că, ieri pe scena de la Comrat au evoluat formația „SEREBRO” și artistul emerit al Rusiei, Aleksandr Marșal, care ar fi cântat gratis pentru gratis pentru președintele Dodon.

TIMPUL.MD

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus